De zorgboerderij

De boerderij

In de boerderij is plaats voor 6 bewoners (cliënten). De cliënten kunnen 24 uur per dag opgevangen worden. Doelgroepen zijn revalidatie patiënten. Tevens cliënten met burn-out en cliënten met het syndroom van Down. Er is een mogelijkheid om tijdelijk te logeren, zoals om de familie tijdelijk te ontlasten, of tijdens de vakantieperiodes.

Ook overbrugging opvang behoort tot de mogelijkheden. Te denken valt dan aan opvang van een cliënt die tijdelijk niet ergens geplaatst kan worden maar wel verpleegkundige hulp nodig heeft.

Er zijn zes ruime slaapkamers. Een verblijfsruimte met tv, internet, een leeshoek en daarnaast een biljarttafel.

Er is een grote eettafel met uitzicht over de landerijen.
Een compleet ingerichte keuken met kookeiland. Een invalidentoilet met dito douche. Een dames- en heren toilet. Voor de koude dagen kan de gezellige houtkachel aangestoken worden.
Kortom: een compleet ingericht huis met alle gemakken en gezelligheid.

Naast het pand kan via de openslaande tuindeuren genoten worden van de zon en de buitenlucht.

In het achterliggende schuur gedeelte is een afgesloten ruimte met een mooie zitbank en dito stoelen. Voor de rokers is dit een mooie plek. Tevens is er een afgesloten ruimte voor gereedschap en het verrichten van de kleine klusjes.

In 2014 is er een nieuwe kapschuur gebouwd voor de opslag van machines en hooi.
Rondom de boerderij bevind zich een grote moestuin en een grote folie kas met planten tafel. De zorgvragers met “groene vingers” kunnen hier in het tuin seizoen hun hart ophalen. Er is een grote natuurvijver aangelegd op de plek van de oude boerderij. Op de bodem ligt een dik pakket leem. Met nog aan te planten riet wordt de vijver helder gehouden.

‘s Zomers kunnen er tochten met de kano’s worden gemaakt over de voor de boerderij liggende Frieschepalenvaart.

Zorgboerderij Frondida voor:

  • dagopvang
  • wonen onder begeleiding
  • vakantie opvang
  • overbruggingszorg